Ξέρουμε πως οι Κινέζοι-Ιάπωνες τρώνε ωμό ψάρι, αλλά όχι ζωντανό…
Σύμφωνα με την Daily Mail, οι επισκέπτες σε ένα ιαπωνικό εστιατόριο έμειναν αρκετά σοκαρισμένοι όταν ένα ψάρι που τους σερβιρίστηκε να φάνε, ήρθε πίσω στη ζωή και πήδηξε από το πιάτο, παρά το γεγονός ότι ο πελάτης είχε φάει το μισό από αυτό.
Μία εκτίμηση όμως από τη Leslie Dinsmore από το Indianapolis Zoo, η οποία μίλησε στην Daily Dot, έρχεται για να δώσει την απάντηση σε αυτό το μυστήριο και αναφέρει:
«Προφανώς δεν ήμασταν εκεί, αλλά ίσως μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αυτό το ψάρι φαίνεται νεκρό και μισοφαγωμένο. Από ό, τι μπορώ να καταλάβω αυτές οι συσπάσεις είναι πιο πιθανό να δημιουργήθηκαν από κάποιο είδος του νατρίου στα ψάρια, σάλτσα σόγιας ή αλάτι. Ακόμα κι αν ένα ζώο έχει πεθάνει οι μυς τους εξακολουθούν να αντιδράσουν.»
Ένα είναι σίγουρο, πως οι chef πριν σερβίρουν το πιάτο τους πρέπει να έχουν σιγουρευτεί πως το ζώο έχει πεθάνει.